Barn och vuxna leker på sjön i snön. Hus skymtas bakom träden.

Välkommen till Vinterkul på Tomtebo strand

Lördag den 2 mars kl 11-14 bjuder vi in till en vinterdag på Tomtebo strand. Vi håller till i Sjöparken (Olle Fiskares väg 14) som är en ny blivande stadsdelspark på Tomtebo strand. Dagen bjuder bland annat på pulkabacke, skidspår, eldar, tipspromenad och fikahäng. Fritidsbanken lånar ut pulkor, bobbar och stjärtlappar.

Hela programmet: 

 • Pulkbacke – backen är anpassad för barn upp till ca 10 år. För de allra minsta kan en förälder behöva åka med. Under eventet har vi ett 20-tal pulkor och bobbar samt 20 stjärtlappar för utlåning. Går jättebra att ta med egen pulka också. Glöm inte hjälm!
 • Skidspår – I skogen från Dialogplatsen och till Sjöparken finns ett kortare skidspår för de mindre barnen att åka. Längden på slingan är ca 600 meter, med möjlighet att också åka kortare.
 • Eldar – På plats har vi två större grillringar med bänkar och 2 picknikbord. Ta gärna med något att grilla eller matsäck och underlag att sitta på.
 • Tipspromenad –I starten av Olle Fiskares väg från Tomtebo har vi en tipspromenad som leder in till Vinterkul.  Ta chansen att vinna biobiljetter till familjen under sportlovet.
 • Fika (först till kvarn) - De första 200 som kommer bjuder vi på fika. Stora Coop Tomtebo bjuder på blåbärssoppa, frukt och godis. Och Umeå kommun bjuder på kanelbullar.
 • Is- och snölek – Umecom, Umeå kommuns medborgarverkstad bjuder in barnen till is- och snölek med karamellfärg och såpbubblor. Samtidigt får barnen ta chansen att berätta vad de vill kunna göra på vintern i Sjöparken.
 • "Prova på" aktiviteter - Gimonäs Umeå IF erbjuder prova på jonglering och smålagspel. 
 • Information om Tomtebo strand – Är du nyfiken på Umeås nya stadsdel med fokus på hållbarhet som ska växa fram? Ta chansen att prata med oss. På plats har vi både personal från Umeå kommun, Skanska och HSB. 

Så tar du dig hit: 


Vi håller till på Olle Fiskares väg 14 - kom gärna till fots eller buss.

 • Promenad från Tomtebo – Från början av Olle fiskares väg är det ca 8–10 minuters promenad. (5 minuter till starten av tipspromenaden).
 • Promenad från Istidsgatan, Nydalahöjd – gå via Kinabron in på Olle Fiskares väg, ca 25 minuters promenad. Buss – Ta linje 8 och hoppa av på hållplats "Älvans väg" eller "Nornaplatsen", därifrån är det 10 minuters promenad.
 • Skidor - från Nydalasjön så når du Vinterkul snett mitt emot Kärleksviken.
 • Bil - Parkera gärna på Tomtebogårds förskola, älvans väg 266. Därifrån är det en promenad på cirka 10 minuter till platsen. För dig som är rörelsehindrad finns även en parkering vid "Dialogplats Tomtebo strand" med ett begränsat antal platser cirka 200 meter från platsen.

Vi hoppas på en riktigt härlig dag tillsammans! Välkommen!

Vinterkul på Tomtebo strand arrangeras av Tomtebo strands aktörer Umeå kommun, HSB, NCC,  PEAB, Riksbyggen, Rikshem, Skanska, Slättö, Umeå Energi och Vakin. I samarbete med Fritidsbanken, Umecom, Stora Coop Tomtebo och GUIF.