Gå till innehåll
Gangcykelpark

Naturupplevelser runt varje hörn

Hela Nydalaområdet erbjuder grillplatser och lekparker runt hela sjön. Här finns något för hela familjen året runt, oavsett om du njuter av att röra dig eller bara ta det lugnt. Vad sägs om skidor och skridskor på vintern. Bad, parkhäng och cykel på sommaren. Skogspromenader med bär och svamp på hösten eller en kaffe längs med strandkanten i vårsolen.

En person som cyklar, åker skidor och promenerar i skogen.

Tomtebo strand blir grönt – från kvarter till skog och sjö. 

Stadsdelen byggs i nära anslutning till naturområdena kring Nydalasjön och den porlande Kolbäcken – platser som utvecklas och bevaras när området växer fram.

Flera fåglar flyger över Nydalasjön. En person står och fiskar.
En familj med sina två döttrar i en lekpark

Äventyrsstigar och lekparker

För barn finns flera lekparker att upptäcka i närområdet. Allra närmast ligger Äventyrslekparken. Tvärs över sjön hittar du badplatsen Kärleksviken och Äventyrsstigen som passar för både stora och små barn. Tävla om vem som kan samla flest kottar till stora spindeln i slutet. 

En cyklist med röd jacka i skogen.

Cykla, promenera eller springa?

Tomtebo strand och Nydala erbjuder dig många härliga möjligheter att ta dig ut i naturen. Runt hela Nydalasjön finns både vägar och stigar att motionera och njuta av frisk luft. 

Nydalasjön 1920X742 Px
En person läser en bok i hängmattan.

Platser för lugn och ro

Gillar du lite lugnare aktivteter så finns det plats för det också. Runt hela sjön hittar du grillplatser och sittbänkar att ta igen dig i solen eller skuggan en stund. Kinabron, Kärleksviken eller Dialogplatsen, för att bara ämna några. 

Vinterlek på Nydalasjön.

Åka skidor, pulka eller skridskor?

Tomtebo strand erbjuder något för alla året runt. Vintern är inget undantag. När sjön frusit till is är längdskidåkning, skridskor och pimpelfiske populära aktiviteter på Nydalasjön. Nydala erbjuder även ett 5 km långt konstsnöspår.